Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Silahlı İnsansız Hava Aracı Projesi

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çetin ÖZAY danışmanlığında yürütülmekte olan bitirme projesi kapsamında bölümümüz öğrencileri tarafından geliştirilen silahlı hafif insansız hava aracı görücüye çıktı.

gorselimg_1605162326.jpeg

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerinden 4 öğrenci bitirme tezi için konu aramaya başladı. Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonu yapıldığında etkilenen öğrenciler, güvenlik güçlerine kolaylık sağlamak amacıyla Silahlı İHA yapma kararı verdi. Kendi imkanları dahilinde öğretmenlerinin yardımıyla çalışmalara başlayan 4 öğrenci, operasyon anında kolay kullanılabilir Silahlı İHA’yı bitirmeyi başardı. 2 kilogram yük taşıma kapasitesi, 2 kilometre menzile sahip olduğu belirtilen İHA’nın 1 kilo 452 kilogramlık 60 milimetre komando havanı taşıyarak fırlatma becerisinin olduğu belirtildi. Herhangi bir kontrol üstüne bağlı kalmadan bulunduğu bölgede kolay kullanımı ve katlanabilir özelliği olan İHA’yı öğrenciler biraz daha geliştirmek istiyor. (Kaynak: Sondakika23)

Mühendis yetiştirdiklerini belirten Doç. Dr. Çetin Özay ise "Ülkenin geleceği mühendisliğe bağlı olduğunu düşünüyorum. Yetiştirdiğimiz öğrencilerinde problemi tespit etme ve probleme çözüm getirecek konularda yetişmesi ve bu konularda uzmanlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı vermiş olduğumuz bitirme projelerimizde buna yönelik olmuş oluyor. Bu projede Türkiye genelinde terörle mücadele noktasında yapılan mücadelenin daha etkili ve daha az şehitle daha güzel bir şekilde yapılabilmesi için bu tip projelere öncelik verdik” diye bilgi verdi. (Kaynak: Sondakika23)